Recepten

Recept voor een Dubbel:

Ingrediënten voor 10 liter:
1500 gram pilsmout
900 gram palemout
90 gram karamelmout (tegenwoordig aromamout 150 genoemd)  
30 gram kleurmout (zwarte mout)
18 gram Hallertauer hop
9 gram Saaz hop

Maischschema
temperatuur         45C 53C 62C 72C 76C
tijd (in minuten)   30    30     60      20    10

1e prijs categorie donker smalbieren 6e Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateur-bierbrouwers 1989


Recept voor IPA

Ingrediënten voor 10 liter:
1700 gram Pale Ale mout
400 gram pilsmout
30 gram Caramout 30 – 60
15 gram East Kent Goldings begin koken (70 min koken)
10 gram Cascade na 40 min koken
10 gram Amarillo na 60 min koken
5 gram Cascade vlamuit

Maischschema
temperatuur         67C 78C
tijd (in minuten)   60 10

Gist: Fermentis US-05


Recept voor Tripel

Ingrediënten voor 10 liter:
2120 gram Pils mout
900 gram Tarwemout
260 gram suiker
11 gram East Kent Goldings begin koken (totaal 80 min koken)
7 gram Saaz na 50 min koken
7 gram Saaz vlamuit

Maischschema
temperatuur         63C 72C 78C
tijd (in minuten)   30 40 10

Gist: Fermentis BE-256