Recept voor een Dubbel:
Ingrediënten voor 10 liter:
1500 gram pilsmout
900 gram palemout
90 gram karamelmout (tegenwoordig aromamout 150 genoemd)
30 gram kleurmout (zwarte mout)
18 gram Hallertauer hop
9 gram Saaz hop
Maischschema
temperatuur 45C 53C 62C 72C 76C
tijd (in minuten) 30 30 60 20 10
1e prijs categorie donker smalbieren 6e Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateur-bierbrouwers 1989
Recept voor IPA
Ingrediënten voor 10 liter:
1700 gram Pale Ale mout
400 gram pilsmout
30 gram Caramout 30 – 60
15 gram East Kent Goldings begin koken (70 min koken)
10 gram Cascade na 40 min koken
10 gram Amarillo na 60 min koken
5 gram Cascade vlamuit
Maischschema
temperatuur 67C 78C
tijd (in minuten) 60 10
Gist: Fermentis US-05
Recept voor Tripel
Ingrediënten voor 10 liter:
2120 gram Pils mout
900 gram Tarwemout
260 gram suiker
11 gram East Kent Goldings begin koken (totaal 80 min koken)
7 gram Saaz na 50 min koken
7 gram Saaz vlamuit
Maischschema
temperatuur 63C 72C 78C
tijd (in minuten) 30 40 10
Gist: Fermentis BE-256